Suomi

Tónlek SuomiTónlek (suomeksi: nuottien kanssa leikkiminen vrt. islannintónleikar = konsertti), on viikon mittainen jousileiri 10–25-vuotiaille nuorille kaikkialta Pohjoismaista.

Leirillä suhtaudumme musiikkiin sekä leikkimielisesti, ettäammattimaisesti. Kursilla om mahdollisuus saada sekäyksilöopetusta, että esiintyä konserteissa. Jousiorkesterimmeon jaettu kolmeen eri tasoon, jotta kaikilla om mahdollisuussoittaa omalle tasolle sopivassa kokoonpanossa. Tänä vuonnatarjoamme opetusta myös nuorille aikuisille 25 ikävuoteenasti, joten senioriorkesterimme soittaa edistynyttä ohjelmistoa, jossa on haasteita sekä pidemmälle ehtineille, että ammattiinopiskeleville soittajille.

Iltaohjelmassa on mahdollisuus tutustua eri pohjoismaidenkansanmusiikkiin soittamalla ja tanssimalla. Viimeisenä iltanaosallistuvat kaikki myös hauskaan ja suosittuun hupi-iltaan(Crazy Night).

Kurssilla on mahdollista tavata ystäviä kaikkialtaPohjoismaista - yhteinen kielemme on musiikki.

Tietoja Tónlekista

Vuonna 2023 kurssi järjestetään 2.-8. heinäkuuta, Lollandilla,Bindernæs Efterskolessa. Loppukonsertti pidetään Maribontuomiokirkossa perjantaina 7. heinäkuuta.

Opetus:

yksilöopetusta joka päivä (noin 4 oppituntia, kukin 30 minuuttia)

mahdollisuus pianistin säestykseen harjoituksissa ja oppilaskonserteissa

Orkesteri soittaa englantilais-italialaisen (myös tanskan- ja ruotsinkielen taitoisen) Damian Iorion johdolla:

Junioriorkesteri on tarkoitettu kurssin nuorimmille

Camerata-orkesterissa soittavat kaikki kurssilaiset

Senioriorkesteri on tarkoitettu pidemmälle ehtineilleosallistujille, haastava ohjelmisto

Konsertit

Viikon aikana järjestetään yksi opettajien konsertti ja kolmeoppilaskonserttia. Leiriläisillä on mahdollisuus esiintyäpianistin kanssa. Perjantaina iltapäivällä Maribontuomiokirkossa järjestettävässä konsertissa soittavat kaikkiorkesterit.

Kansanmusiikki

Joka ilta on tarjolla pohjoismaista kansanmusiikkia ja -tanssiaruotsalaisen kansanmuusikon johdolla. Sen lisäksi kurssilaisetsaavat myös tehdä omia ehdotuksia.

Kurssin viimeinen ilta, "Crazy Night", on nuorten oma ilta: se on vapaa kevyille ja humoristisille, ihan kaikenlaisillemusiikkiesityksille - vain mielikuvitus on rajana.


Taso:

Kurssille voi osallistua noin 10-vuotiaasta alkaen, edellytyksenä osata soittaa ensimmäisissä asemissa ja lukea hieman nuotteja.

Vanhimmat kurssilaiset (25 ikävuoteen asti) voivat olla ammattiopiskelijoita, tai siihen tähtääviä, tai muitapitkällä olevia nuoria, jotka haluavat kehittää soittoaan.

Moninaisuus

Toivotamme kaikki nuoret tervetulleiksi Tónlekiin! Musiikinavulla kohtaamme yli ikä-, sukupuoli-, kieli- ja sosiaalirajojen. Mottomme on että musiikki kuuluu kaikille, myöserityistarpeita omaaville lapsille ja nuorille. Orkesteri on kuinyhteisö: kaikki ottavat vastuuta, vaikuttavat ja työskentelevätyhdessä, koska yhdessä olemme enemmän.

Opettajat

Kaikki opettajamme ovat erinomaisia muusikoita ja pedagogeja. Opettajat tulevat ympäri Pohjoismaita ja meilläon yhteistyökumppaneita kaikissa Pohjoismaissa, kuten esimerkiksi Jeunesse Musicales Norjassa ja Harpa International Music Academy Islannissa. Tónlek-kurssi tekeetiivistä yhteistyötä Ruotsin Riksförbundet för Unga Musikanterin ja Tanskan Musik og Ungdomin kanssa.

Kohtaamispaikka

Tónlek on siis kohtaamispaikka nuorille jousisoittajille eripuolilta Pohjoismaita, muusikoille ja opettajille sekä erilaisillemusiikkiyhdistyksille. Se on myös sitoutuneiden vanhempienkohtaamispaikka, sillä vanhemmilla on mahdollisuusosallistua lastensa seuralaisina ja ottaa näin yhteisvastuutamuista lapsista ja nuorista.

Osallistuminen

Oppilaat voivat vaikuttaa sekä kurssin muotoon, että sisältöön. Siksi meillä on Tonlektinget (oppilasparlamentti), johon voithalutessasi ilmoittautua mukaan.

Arvot

Haluamme olla osa kestävää kehitystä, jossa keskitytäänyhdenvertaisuuteen, tasa-arvoisuuteen, sekä lasten ja nuortennäkökulmaan.